Comité van Aanbeveling

Ons Comité van Aanbeveling staat van harte achter onze doelstellingen en uitvoeringen. Zij bestaat uit gerenommeerde musici, performers en maecenassen:

LOUIS ANDRIESSEN, COMPONIST

Louis Andriessen op Wikipedia

"Xandra, Dankjewel voor je brief. Ik zal graag je componist van aanbeveling worden. Bedankt voor het vragen. Nu komt ‘een enkel welwillend woord’.
Ik steun De Kleine Opera omdat ik sympathie heb voor de vernederlandsing van de zang in theater, meer dan voor onder- of boventitels. Mijn vader, die ook componist was, had daar een andere mening over. Ik herinner mij dat hij thuis de Vlaamse opera, die alles in het Nederlands zong, voor de gek hield. Hij barstte dan aan tafel los met de befaamde aria in Carmen van de Toreador, zingend: “Toreador, kom Kerel, hou je Taai!”. Kijk maar wat je ermee doet. Die Toreador werkt natuurlijk alleen als je de nootjes erbij zet. Veel zoenen en wanneer kom je thee drinken. Louis"

GER BEUKENKAMP, SCENARIOSCHRIJVER

Ger Beukenkamp op Wikipedia

"Ik volg Xandra Mizée al lange tijd op afstand en ben onder de indruk van het vanzelfsprekend enthousiasme waarmee ze haar grote vakkennis en haar liefde voor het muziektheater op zowel amateurs als professionals weet over te brengen. Ze weet soms lastige klassieke werken op prachtige wijze toegankelijk te maken voor de uitvoerenden én het publiek."

DANIËL BRÜGGEN, MUSICUS/BLOKFLUITIST/CINEAST

Daniël Brüggen op Wikipedia

FRANCIS VAN BROEKHUIZEN, ZANGERES

Francis van Broekhuizen

ERIK VAN MUISWINKEL, CABARETIER

Erik van Muiswinkel op Wikipedia

In seizoen 2013-2014 was Erik te zien met zijn nieuwe solovoorstelling Schettino!.
Met Schettino! won Erik dit jaar De Poelifinario, de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen.